Ndërlidhjet

OKB kërkon nga Ukraina që t'i mbrojë pakicat


Ilustrim
Raportuesja e posaçme e Kombeve të Bashkuara për çështjen e pakicave, iu ka bërë thirrje autoriteteve të reja në Ukrainë, që të marrin masa për të fuqizuar mbështetjen e pakicave si dhe të punojnë drejt një rezolute të paqes.

Rita Iszak e ka lëshuar një deklaratë me shkrim sot pas një vizite që ia ka bërë Ukrainës nga data 7 deri më 14 prill.

Eskpertja hungareze ka bërë me dije se minoritetet, por edhe të tjerët, duhet të kenë mes vete marrëdhënie të mira ndër-etnike, ndër-fetare dhe të jetojnë në kushte të mosdiskriminimit.

Zhvillimet e fundit në Ukrainë, sipas saj, kanë rritur armiqësinë e grupeve të caktuara dhe ka bërë që Ukraina të jetë një mjedis i pasigurt që kërcënon bashkëjetesën paqësore nëse nuk ndërmerren masa.
XS
SM
MD
LG