Ndërlidhjet

Gjendje e rëndë e grave në Pakistan


Ilustrim
Në raportin vjetor të Komisionit për të drejtat e njeriut në Pakistan, bëhet me dije se gratë e këtij vendi po jetojnë në një gjendje të vështirë.

Raporti i publikuar të enjten, thotë se të pakten 869 gra janë vrarë për nderë dersia më shumë 800 gra pakistaneze janë vetvrarë gjatë vitit 2013.

Raporti thekson se vetëm 18 për qind e grave pakistaneze, e kanë të mbaruar arsimin e mesëm.

Raporti vë në pah se rreth 800 mijë fëmijë, vdesin çdo vit në Pakistan si rezultat poliomelitit, etheve tropikale dhe kequshqyerjes.

Vetëm 1.6 milion puntorë, nga 59 milion fuqi puntore sa ka Pakistani, kanë qasje në sigurim social derisa papunësia vazhdon të rritet.

Raporti gjithashtu thekson se afro 2 milion pakistanez për shkak të skllavësrisë, janë të bllokuar në forma të ndryshme.
XS
SM
MD
LG