Ndërlidhjet

Putini ndalon “gjuhën e urryer” në arte


Presidenti rus, Vladimir Putin.
Presidenti rus, Vladimir Putin, ka nënshkruar një ligj të ri, i cili kufizon përdorimin e “gjuhës së urryer” në arte.

Masa është e fundit në serinë e ligjeve që synojnë të forcojnë kontrollin mbi lirinë e shprehjes dhe të internetit.

Ligji i ri, i cili hyn në fuqi më 1 korrik, mbulon letërsinë, teatrin, filmin dhe muzikën.

Ligji nuk tregon se çfarë e përbën “gjuhën e urryer”, por parasheh gjoba për përdorimin e saj nga 56 dollarë për individët deri në 1,400 dollarë për grupet.
XS
SM
MD
LG