Ndërlidhjet

25 milionë afrikanë të jugut sot hedhin votën e tyre


Ilustrim
Qytetarët e Afrikës së Jugut sot do të votojnë për ta zgjedhur presidentin dhe parlamentin.

Radha të gjata të njerëzve janë krijuar qysh në mëngjes para qendrave të votimit.

Këto janë zgjedhjet e pesta në Afrikën e Jugurt që nga përfundimi i sundimit nga ana e të bardhëve në vitin 1994.

Rreth 25 milionë afrikanë, kanë të drejtë vote në zgjedhjet parlamentare të cilat do ta përcaktojnë edhe presidentin.
XS
SM
MD
LG