Ndërlidhjet

Në Lituani sot votohet për president


Presidentja e Lituanisë, Dalia Grubauskaite
Në Lituani sot mbahen zgjedhjet presidenciale.

Presidentja aktuale Dalia Grybauskaite, pritet që të fitoj një mandat të dytë, në kohën kur ka shqetësime rreth sigurisë, si rezultat i konfliktit mes Rusisë e Ukrainës.

Rivalët e saj janë ligjvënësi Arturas Paulauskas dhe anëtari i Parlamentit Evropian Zigmanted Balcytis.

Teksa Grybauskaite pritet që ti fitoj zgjedhjet, ende nuk dihet nëse do të mund ti fitoj më shumë se 50 për qind me qëllim që ti shmanget balotazhit më 25 maj.
XS
SM
MD
LG