Ndërlidhjet

Përmbytjet kërcënojnë termocentralin në Serbi


Serbi
Përmbytjet më të këqija në Ballkan për disa dekada, janë duke kërcënuar termocentralin kryesor të Serbisë, Nikolla Teslla.

Lumia Sava ka plasaritur depozitat e tij në disa zona, ndërsa niveli i ujit arrin sot kulmin.

Së paku 20 njerëz kanë vdekur në Serbi dhe Bosnjë si pasojë e përmbytjeve, ndërsa dhjetëra-mijëra janë zhvendosur nga shtëpitë.

Rreth një e treta e Bosnjës thuhet se është nën ujë.

Përmbytjet kanë prekur edhe Kroacinë.
XS
SM
MD
LG