Ndërlidhjet

Zvicra refuzon pagën e lartë minimale


Ilustrim
Përmes një referendumimi, votuesit zviceranë kanë refuzuar propozimin për pagën më të lartë minimale në botë.

Propozimi ka paraparë që punëdhënësit t’i paguajnë punëtorët minimum 25 dollarë për orë ose 4,500 dollarë në muaj.

Mbështetësit kanë thënë se masa është e justifikuehme me koston shumë të lartë të jetesës në Zvicër.

Por, sipas kritikëve, ajo mund të rriste çmimin e prodhimit dhe papunësinë.
XS
SM
MD
LG