Ndërlidhjet

Vdes shkrimtarja Maya Angelou


Shkrimtarja afro-amerikane, Maya Angelou
Pas një sëmundje të gjatë, në moshën 86 vjeçare ka vdekur shkrimtarja e shpërblyer afro-amerikane Maya Angelou.

Angelou ka marrë mirënjohje ndërkombëtare në vitin 1969 pas publikimit të autobiografisë së saj “Unë e di pse zogu këndon në kafaz”.

Kjo autobiografi është e para nga shtatë autobiografitë e saj ndërsa e tregon jetën personale si një person i lindur dhe i rritur në varfëri.

Në botimet e saj ajo ka shtjelluar temën e përdhunimit, racizmit dhe shkrim-leximin si një realitet tek gratë që jetojnë në një shoqëri të dominuar nga meshkujt.

Angelou ka qenë një aktiviste në Lëvizjen e të Drejtave civile në Shtetet e Bashkuara ndërsa ka punuar me Martin Luther King, Jr. dhe Malcolm X.

Gjatë përurimit të presidentit amerikan Bill Clinton në vitin 1993, Angelou kishte recituar një poezi të saj.
XS
SM
MD
LG