Ndërlidhjet

Varroset ish-presidenti i Polonisë


Wojciech Jaruzelski, 1968
Hiri i ish-liderit komunist të Polonisë, Wojciech Jaruzelski, është varrosur në një varrezë ushtarake në Varashavë.

Jaruzelski ka vdekur më 25 maj në moshën 90-vjeçare.

Tre presidentë të zgjedhur në mënyrë demokratike pas vitit 1989 në Poloni kanë ndjekur funeralin.

Në mesin e tyre: presidenti i tanishëm, Bronislaw Komorowski, ish-presidenti Aleksander Kwasniewski dhe armiku ideologjik i Jaruzelskit, ish-presidenti Lech Walesa
XS
SM
MD
LG