Ndërlidhjet

Aeroplanët pa pilot mund të përdoren në industrinë e filmit


(Ilustrim)
Autoritetet e aviacionit të SHBA-ve kanë njoftuar të hënën se ata po e shqyrtojnë mundësinë që t’ia lejojnë industrisë së filmit dhe televizionit të përdorin sistemet e avionëve pa pilot, për herë të parë.

Disa kompani që bëjnë fotografime nga ajri dhe prodhime me video kanë kërkuar për përjashtime nga rregulloret, të lëhtuar nga Shoqata amerikane e Filmit, njofton Administrata e Aviacionit Federal përmes një komunikate.

Agjencia ka përmendur “përfitime të prekshme ekonomike” që do të mund të arriheshin nga ky veprim.
XS
SM
MD
LG