Ndërlidhjet

4 qershori – Dita e Fëmijëve Viktima


Siri
Sot është Dita Ndërkombëtare e Fëmijëve Viktima të Agresionit.

Më 19 gusht të vitit 1982, në një sesion të veçantë për çështjen palestineze, Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara, “e tronditur nga numri i madh i fëmijëve të pafajshëm palestinezë dhe libanezë, viktima të akteve të agresionit të Izraelit”, ka vendosur që 4 qershorin ta shpallë Ditë Ndërkombëtare të Fëmijëve Viktima të Agresionit.

Qëllimi i kësaj dite është që të njihet dhimbja e të gjithë fëmijëve në botë, që janë viktima të abuzimit fizik, mendor apo emocional.
XS
SM
MD
LG