Ndërlidhjet

Fillon stërvitja ushtarake SHBA Gjeorgji


(Ilustrim)
Ka filluar stërvitja e përvishme ushtarake në afësi të kryeqytetit të Gjeorgjisë, Tbilisi.

Ministri i brendshëm i këtij vendi ka thënë se 350 marinsa amerikanë që janë të stacionuar në qytetin port rumun të Konstancës dhe 550 trupa gjeorgjiane po marrin pjesë në manovra që kanë filluar sot.

Stërvitja ka për qëllim që të thellojë bashkëpunimin në mes të forcave ushtarake të të dyja vendeve, përmirësoj aftësitë e operacioneve paqësore.

Ushtrimi në të cilin po marrin pjesë vëzhgues ushtarak nga Franca, Turqia dhe Rumania do të zgjas deri më 19 qershor.

Gjeorgjia po e mban këtë ushtrim për të nënten herë.

Ushtrimi është pjesë e bashkëpunimit ushtarak në mes të Gjeorgjisë dhe SHBA-ve.
XS
SM
MD
LG