Ndërlidhjet

OKB: Qindra të vrarë në Ukrainë


Ukrainë
Monitoruesit e Kombeve të Bashkuara në lindje të Ukrainës kanë thënë se kanë regjistruar rritje të vrasjeve, torturave dhe rrëmbimeve nga grupet e armatosura pro-ruse.

Ndihmësi i sekretartit të përgjithshëm për të drejta të njeriut, Ivan Simonoviq, ka thënë se “në lindje mbizotëron klimë e mungesës së ligjit”.

Sipas raportit të ri, së paku 356 njerëz, përfshirë 257 civilë, janë vrarë qysh më 7 maj.

Raporti po ashtu thekson se ka pasur mbi 200 raste të torturës.
XS
SM
MD
LG