Ndërlidhjet

Parlamenti miraton nominimet e Poroshenkos


Presidenti i Ukrainës, Petro Poroshenko.
Presidenti i Ukrainës, Petro Poroshenko, ka marrë mbështetjen e Parlamentit për disa nominime të rëndësishme në ekipin e tij.

Parlamenti ka miratuar nominimet e Poroshenkos për ministër të Jashtëm, shef të Bankës Qendrore dhe prokuror të përgjithshëm, me më shumë se dy të tretat e votave për secilin kandidat.

Pavlo Klimkin, deri më tash ambasador në Gjermani, është miratuar si ministër i Jashtëm, Valeriya Hontareva si shefe e Bankës Qendrore dhe Vitaliy Yarema si prokuror i përgjithshëm.
XS
SM
MD
LG