Ndërlidhjet

Nënshkruhen marrëveshjet, BE - ish Republika sovjetike


(Ilustrim)

Ukraina, Gjeorgjia dhe Moldavia kanë nënshkruar marrëveshje politike dhe tregtare me Bashkimin Evropian në Bruksel.

Ukraina ka nënshkruar marrëveshje për bashkëpunim të ngushtë tregtar me BE-në, njejtë siçka bërë edhe Moldavia dhe Gjeorgjia.

Këto dy të fundit kanë nënshkruar edhe marrëveshje për afrim politik me BE-në.

Këto marrëveshje përfaqësojnë hap të madh drejt afrimit me perëndimin dhe largim të mëtutjeshëm nga Rusia.

XS
SM
MD
LG