Ndërlidhjet

Italia merr nesër kryesimin e BE-së


Ilustrim

Sot është dita e fundit e udhëheqjes gjashtëmujore të Greqisë me Bashkimin Evropian, ndërsa, nga nesër, kryesimin e radhës do ta marrë Italia.

Kryeministri i Italisë, Mateo Renzi, do të paraqesë prioritetet për gjashtë muajt e ardhshëm në një seancë të Parlamentit Evropian, të mërkurën në Strasburg.

Siç është paralajmëruar më herët, Italia, gjatë kryesimit të saj, do të orientohet në rritjen ekonomike dhe punësim.

Pas Italisë, presidencën e BE-së do ta marrë Letonia.

XS
SM
MD
LG