Ndërlidhjet

Metanoli, karburant edhe për anijeve


(ilustrim)

Metanoli, i cili përdoret si karburantë për aeroplanët e vegjël dhe veturat e garave të shpejtësisë, po provohet që të përdoret edhe për anije.

Kjo përpjekje sipas Reutersit po bëhet në kohën kur industria e anijeve është nën presion që të zvogëlojë emitimin e gazrave të dëmshëm për ambientin.

Prej vitit të ardhshëm, firmat në Evropë dhe Amerikën Veriore do të duhet që të ndalojnë emitimin e sulfurit prej anijeve.

Kjo do të nxit garën për alternativa ndaj naftës standarde, dhe pikërisht kjo alternativë pritet të jetë metanoli dhe gazi i lëngshëm natyror.

XS
SM
MD
LG