Ndërlidhjet

Ndihmës sekretarja amerikane e mbrojtjes, Farkas në Kosovë


Ndihmës Sekretarja amerikane e Mbrojtjes, Evelyn N. Farkas pas takimeve me ministrin e FSK-së, Agim Çeku

Ndihmës sekretarja amerikane e mbrojtjes, Evelyn Farkas ka takuar ndaras ministrin e FSK-së, Agim Çekun dhe komandantin e Forcës së Sigurisë së Kosovës, gjeneral lejtnant Kadri Kastratin.

Sipas një komunikate të Ministrisë së FSK-së, gjatë takimit me ministrin Çeku, Farkas, ka premtuar se “edhe në të ardhmen SHBA do ta ndihmojë dhe mbështes FSK-në në transformimin e saj në Forcë të Armatosur të Kosovës”.

Ndihmës sekretarja e mbrojtjes z.Farkas gjithashtu pati takim edhe me komandantin e FSK-së gjenerallejtënant Kadri Kastratin.

“Gjeneral Kastrati e informoi Farkas rreth angazhimeve të FSK-së, për operacionet e vazhdueshme të deminimit, kërkim – shpëtimit dhe ato humanitare. Theks të veçantë në këtë takim iu kushtua stërvitjes, shkollimit dhe edukimit të pjesëtarëve të FSK-së. Të dyja palët u dakorduan se bashkëpunimi do të vazhdojë edhe në të ardhmen përmes programeve të partneritetit me Gardën Kombëtare të Ioëas dhe Ambasadës amerikane”, thuhet në fund të komunikatës së ministrisë së FSK-së.

XS
SM
MD
LG