Ndërlidhjet

BE dëshiron të ndalojë investimet në Rusi


Ilustrim

Udhëheqësit e Bashkimit Evropian do të punojnë për të bllokuar kreditë për projekte të reja në Rusi dhe për të zgjeruar sanksionet, në përgjigje të veprimeve të Mokës në Ukrainë.

Sipas një draft-deklarate, të parë nga agjencia Reuters, liderët e BE-së, të cilët takohen sot në Bruksel, do të kërkojnë nga Banka Evropiane për Investime që të pezullojë financimin e projekteve të reja në sektorin publik të Rusisë.

Po ashtu thuhet se vendet e BE-së do të punojnë për pezullimin e financimit të projekteve të reja në Rusi përmes Bankës Evropiane për Rindërtim dhe Zhvillim.

XS
SM
MD
LG