Ndërlidhjet

Abbot: I zemëruar që Rusia ia ka hedhur fajin tjetërkujt për aeroplan


Ekipet e shpëtimit në kërkim për trupat e pajetë nga aeroplani i rrëzuar

Kryeministri i Australisë, Tony Abbott, e ka shprehur zemërimin e tij dhe ka kërkuar një hetim të pavarur për rrëzimin e aeroplanit të Malajzisë, duke thënë se përgjegjja e Rusisë është “thellësisht e pakënaqshme”.

Abbott tha se përgjigja fillestare e ambasadorit të Rusisë në Australi, Vladimir Morozov, ishte për ta fajësuar Ukrainën për rrëzimin e djeshëm të aeroplanit, me ç’rast u vranë të 295 udhëtarët në të, përfshirë edhe së paku 28 australianë.

Ai theksoi se ideja të cilën e pretendon Moska se përplasja nuk a të bëjë asgjë me Rusinë,, për shkak se ka ndodhur në hapësirën e Ukrainës, “sinqerisht nuk i qëndron asnjë shqyrtimi serioz”.

XS
SM
MD
LG