Ndërlidhjet

Vdiq Karl Albrecht, bashkë-themeluesi i ALDI


(Ilustrim

Karl Albrecht, themeluesi i dyqaneve të lira, ALDI, ka vdekur në moshën 94 vjeçare, njofton zingjiri i supermarketeve.

Ai e kishte bashkë-themeluar ALDI-n me vëllaun e tij, Theo pas Luftës së Dytë Botërore, ndërsa 70 vjet më pas, revista Forbes e renditi atë si personin më të pasur në Gjermani me pasuri prej 26 miliardë dollarëve.

Familja nuk ka lëshuar asnjë deklaratë për vdekjen e tij pasi ata janë tejët të kujdesshëm për sigurinë prejse Theo Albrecht ishte kidnapuar për 17 ditë në vitin 1971.

Theo ishte liruar vetëm pasi familja kishte paguar 3 milionë dollarë.

Theo ka vdekur në moshën 88 vjeçare në korrik të vitit 2010, ndërsa pasurinë e tij ia kishte lënë fondacionit të familjes.

Zëdhënësi i qytetit të Essenit, ku ka jetuar Karl Albrecht,ka thënë se funerali është mbajtur të hënën ndërsa aty kanë marrë pjesë vetëm familja e ngushtë e Karlit.

Aldi ishte ndarë në dy divizione, verior dhe atë jugor në Gjermani në vitin 1960.

Theo Kalbrecht e kishte marrë përsipër veriun, ndërsa Karl divizionin jugor.

Dominimi i ALDI-t dhe rivalit LIDL, e ka bërë shumë të vështirë për firmat ndërkombëtare si Wal Mart që të hyjnë në skenën e supermarketeve në ekonominë më të madhe të Evropës.

Aldi ka 1880 supermarkete në jug të Gjermanisë, ndërsa vetëm në vitin 2012 ka bërë shitje në vlerë prej 15 miliardë dollarëve.

XS
SM
MD
LG