Ndërlidhjet

Anulohet ‘viti polak’ në Rusi


(Ilustrim)

Qeveria e Polonisë ka anuluar përgatitjet për “Vitin Polak në Rusi” pas krizës së vazhdueshme në Ukrainë dhe dyshimeve se rebelët pro rusë e kanë rrëzuar aeroplanin malajzian me 298 pasagjerë në të.

Zëdhënësja e qeverisë polake, Malgorzhata Kidawa Blonska, ka thënë se “Viti Rus në Poloni”, i planifikuar për vitin e ardhshëm, gjithashtu do të anulohet.

“Viti Polak në Rusi dhe Viti Rus në Poloni kanë qenë iniciativa të përbashkëta për të lejar polakët dhe rusët që të kespozojnë arritjen ekonomike, shkencore dhe kulturore në vendet respektive”, ka thënë Blonska.

XS
SM
MD
LG