Ndërlidhjet

OSBE-ja, dënon sulmet ndaj shoqërisë civile në Azerbajxhan


Ilustrim

Një zyrtare nga Organizata për Siguri dhe Bashkëpunim në Evropë (OSBE) ka dënuar sulmet ndaj shoqërisë civile në Azerbajxhan.

Isabel Santos, drejtuese e komitetit për demokraci, të drejta të njeriut, dhe çështje humanitare të Asamblesë Parlamentare të OSBE-së, tha se është e tronditur nga zhvillimet e ditëve të fundit në Azerbajxhan.

Santos ka theksuar se autoritetet e Azerbajxhanit, duhet t’i ndalojnë sulmet ndaj aktivistëve të të drejtave të njeriut.

Santos tha se “me sulmet e fundit ndaj shoqërisë civile, Azerbajxhani po humbë aspiratat e shpallur që të bëhet një shtet modern e demokratik".

XS
SM
MD
LG