Ndërlidhjet

Gjenevë: Ekspertët diskutojnë për sëmundjen vdekjeprurëse Ebola


Drejtuesja e Organizatës Botërore të Shëndetësisë Margaret Chan

Ekspertët e shëndetësisë po mbajnë një takim urgjent në Organizatën Botërore të Shëndetësisë, për të diskutuar rreth zhvillimeve të reja të sëmundjes vdekjeprurëse Ebola.

Nga takimi i dyditor në Gjenevë, pritet të vendosë nëse do të ketë një shpallje të gjendjes emergjente shëndetësore globale, e cila mund të pasoj me kufizime të udhëtimeve nga zonat e prekura.

Kjo sëmundje është përhapur në katër vendet të Afrikës perëndimore Guinea, Liberi, Sierra Leone, dhe Nigeri, ku raportohet se janë prekur nga kjo sëmundje rreth 900 persona, që kur është shfaqur kjo sëmundje në muajin shkurt.

Ekspertët ndërkombëtarë kanë bërë thirrje që barna eksperimentale të ofrohet më shumë dhe më gjerësisht.

XS
SM
MD
LG