Ndërlidhjet

Lideri suprem iranian kritikon SHBA-të


Ajatollah Ali Khamenei

Lideri suprem iranian, Ajatollah Ali Khamenei, tha se bashkëveprimi i Iranit me Shtetet e Bashkuara duhet të jetë i kufizuar me perjashtim të rasteve "shumë të rralla dhe specifike” siç janë ato për bisedimet bërthamore.

Duke folur para ambasadorëve të Iranit, Khamenei tha se Irani duhet të bashkëveprojë me të gjitha vendet, me përjashtim të Shteteve të Bashkuara dhe Izraelit.

Khamenei, i cili e ka fjalën e fundit në të gjitha çështjet e shtetit, ka mbështetur bisedimet për fuqitë botërore, duke përfshirë Shtetet e Bashkuara, mbi programet bërthamore të kontestuara të Iranit.

Megjithatë, ai kritikoi Shtetet e Bashkuara, duke thënë se bisedimet e drejtpërdrejta me diplomatët e saj nuk të zvogëlojë sanksione apo ulin armiqësi e saj drejt Iranit.

Ai theksoi se sa më shumë që mbahen negociatat me Shtetet e Bashkuara vetëm sa do të përgatitet terreni për Uashington për kërkesa të reja.

Khamenei tha, po ashtu, se ulja në një tryezë për bisedime me amerikanët, jep një imazh të dyshimtë të Iranit në botë.

XS
SM
MD
LG