Ndërlidhjet

10 mijë njerëz në festivalin historik të Bolgarit


(Ilustrim)

Në republikën ruse të Tatarstanit, mbi 10 mijë njerëz kanë marrë pjesë në rikrijimin e një festivali historik në qytetin e lashtë, Bolgar.

Qyteti, ka qenë qendër e civilizimit Volga Bolgar, nga shekulli i shtatë deri në shekullin e 15-të dhe tani konsiderohet një udhëkryq i rëndësishëm në historinë euro-aziatike.

Më parë, gjatë këtij viti, qyteti i Bolgarit është shpallur zonë e Trashegimisë Botërore nga UNESCO

XS
SM
MD
LG