Ndërlidhjet

Islandë: Alarm për aviacionin pas shpërthimit vullkanik


Ilustrim

Islanda ka dhënë alarm të shkallës së kuqe në pjesën qendrore të këtij vendi, pas një shpërthimi të vogël vullkanik në Bardarbunga.

Autoritetet e kanë mbyllur hapësirën mbi 5,500 metra në vendin e shpërthimit sot herët në mëngjes.

Alarmi i shkallës së kuqe është më i larti dhe sinjalizon se shpërthimi është pothuajse i pashmangshëm ose është në zhvillim e sipër, me rrezik të hirit vullkanik.

Aktivitetet sizmike në sistemin më të madh vullkanik në Islandë i ka shtuar shqetësimet për shpërthim, që mund t’i shkatërroj fuqishëm udhëtimet me aeroplanë.

XS
SM
MD
LG