Ndërlidhjet

Egjipti, dënon liderin Islamik me 20 vjet burg


Egjipt

Një gjykatë penale egjiptiane, ka dënuar një anëtar të lartë të Vëllazërisë muslimane dhe predikues të shquar islamik, me 20 vjet burg.

Gjykata, e ka shpallur dënimin sot, pasi ka shpallur të akuzuarin fajtor për rrëmbim dhe torturim të dy policëve verën e kaluar, si dhe për udhëheqjen e një organizate terroriste.

Mohamed el-Beltagy, anëtar kryesor i Vëllazërisë muslimane dhe sekretar i përgjithshëm i partisë politike ‘Partia e Lirisë dhe Drejtësisë’, është dënuar së bashku me klerikin konservator, Safëat Hegazy, i akuzuar po ashtu për rrëmbim, ndalim dhe torturim të një polici.

Të dytë, po ashtu janë dënuar për udhëheqjen e një organizate terroriste dhe për "sulm ndaj civilëve të lirë dhe dëmtim të bashkimit kombëtarë”.

XS
SM
MD
LG