Ndërlidhjet

Veteranët izraelitë refuzojnë të spiunojnë palestinezët


Gaza

Dhjetëra veteranë të një njësie elitë të ushtrisë izraelite kanë thënë se nuk do të shërbejnë më në operacionet kundër palestinezëve.

Dyzetetre rezervistë dhe ish-rezervistë kanë nënshkruar një letër për Njësinë 8200, e cila bën mbikëqyrjen elektronike.

Ata kanë thënë se inteligjenca e mbledhur – shumica e saj në lidhje me njerëz të pafajshëm – është përdorur “për të thelluar sundimin ushtarak” në territoret e pushtuara.

Izraeli ka pushtuar Bregun Perëndimor dhe Jerusalemin Lindor qysh në vitin 1967.

Ai ka tërhequr trupat e tij nga Gaza në vitin 2005, ndonëse Kombet e Bashkuara vazhdojnë të konsiderojnë Gazën si territor nën pushtimin izraelit.

XS
SM
MD
LG