Ndërlidhjet

Pakistani planifikon ekzekutimin e parë civil në 6 vjet


Pakistan

Një gjyaktës në qytetin Ravalpindi të Pakistanit ka urdhëruar që një vrasës i dënuar, të varet javën e ardhshme.

Ky do të ishte ekzekutimi i parë i një civili në Pakistan në gjashtë vjet.

Shoaib Sarwar është dënuar me vdekje në vitin 1998.

Presidenti ka refuzuar ankesat dhe lutjet e tij për mëshirë.

Pakistani ka pasur një moratorium de cacto mbi varjet civile qysh në vitin 2008.

Vetëm një person – ushtar – është vrarë që nga ajo kohë.

XS
SM
MD
LG