Ndërlidhjet

Reagon koalicioni - ndërprerja e seancës jo korrekte


Koalicioni LDK-AAK-Nisma për Kosovën dhe Lëvizja Vetëvendosje ka reaguar pas ndërprerjes së seancës konstituive duke e cilësuar atë si dështim të PDK-së për të zgjedhur Kryetarin dhe për të konstituuar Kuvendin në Legjislaturën e pestë.

"Koalicioni i shumicës parlamentare konstaton se ndërprerja e Seancës nga kryesuesja, deputetja Brovina, pa e respektuar të drejtën e deputetëve të koalicionit të shumicës për fjalë, ishte jokorrekte", thuhet në komunikatën e këtij koalicioni.

Aty thuhet po ashtu se "koalicioni i shumicës parlamentare konsideron se, duke u bazuar në pikën 127 të Aktgjykimit të Gjykatës Kushtetuese të 26 gushtit 2014, e ka të drejtën, mundësinë dhe zgjidhjen për të konstituuar Kuvendin e Republikës së Kosovës dhe pastaj për të vijuar me formimin e Qeverisë së re".

XS
SM
MD
LG