Ndërlidhjet

Jahjaga takon liderët e partive parlamentare


Presidentja, Atifete Jahjaga

Pas dështimit të sërishëm të Kuvendit që të zgjedh kryetarin e ri, presidentja Atifete Jahjaga ka filluar realizimin e takimeve me liderët e partive parlamentare. Këto takime, është thënë se janë vetëm fillimi i serisë së konsultimeve për gjetjen e një zgjidhje për tejkalimin e krizës rreth formimit të institucioneve.

Paraprakisht, Zyra e Presidentes në disa raste kishte përsëritur se presidentja ka luajtur dhe do të luaj rolin e faktorit të unitetit dhe të garantuesit të funksionimit demokratik të institucioneve.

"Presidentja Jahjaga, në kuadër të kompetencave të saj kushtetuese do të garantojë unitetin e popullit në vend e në veçanti, në rast të rrezikimit të funksionimit të institucioneve dhe të proceseve nëpër të cilat po kalon vendi", ishte thënë në qëndrimet e kabinetit të saj.

XS
SM
MD
LG