Ndërlidhjet

Tarkhan Batirashvilli, i 11-ti në listën e terroristëve botëror


Abu Omar al-Shishani (Tarkhan Batirashvili), foto e publikuar nga Shteti Islamik, më 29 qershor 2014

Një shtetas nga Gjeorgjia, është futur në listën e personave që akuzohen për bashkëpunim me grupe ekstremiste, si ajo e Shtetit Islamik IS, i cili ka ofruar ndihma financiare dhe materiale për të mbështetur terroristët në Siri.

Tarkhan Batirashvili, i identifikuar nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës, është njëri nga 11 personat që përshkruhet si ‘terrorist botëror’.

“Batirashvilli ka qenë në krye të pozitave, të grupit IS, duke bërë numër të mëdha të sulmeve, viteve të fundit’, ka deklaruar Departamenti i Thesarit të SHBA-së.

XS
SM
MD
LG