Ndërlidhjet

Rivalët afgan, urojnë njëri tjetrin


Abdullah Abdullah (M) Ashraf Ghani (D), gjatë nënshkrimit të marrëveshjes më 21 shtator

Kandidati për president, i zgjedhjeve të kontestueshme të Afganistanit, Abdullah Abdullah, ka uruar kundërshtarin e tij, Ashraf Ghani, për marrijen e postit të presidentit.

Ghani, ish Ministër i FInancave, është shpallur fitues i zgjedhjeve më 21 shtator. Kurse Abdullah, i cili ka qenë Ministër i Jashtëm, u ka thënë mbështetësve të tij, se e ka pranuar marrëveshjen, për të shmangur tensionet.

As Ghani dhe as Abdullah, nuk kanë fituar vota të mjaftueshme, në raundin e parë të votimeve në muajin prill, prandaj atyre iu është dashur që të garojnë përsëri në qershor.

Por, Abdullah në vazhdimsi i ka refuzuar rezultatet, duke u ankuar se ka pasur manipulime.

Me insistimin e Shteteve të Bashkuara të Amerikës, dy kandidatët kanë arritur një marrëveshje, e cila Ghani’n e bën president, kurse Abdullah pritet të marrë rolin e postit ekzekurit të Qeverisë.

XS
SM
MD
LG