Ndërlidhjet

Çmimi evropian për të drejtat e njeriut, i ndahet Anar Mammadli nga Azarbejxhani


Anar Mammadli, fitues i çmimit

Asambleja Parlamentare e Këshillit të Evropës, ka ndarë çmimin e saj vjetor për të drejtat e njerit, ‘Vaclav Havel’, duke ia dhënë, aktivistit për të drejta të njeriut nga Azerbajxhani, Anar Mammadli.

Mammadli, është zgjedhur në mesin e dy finalisëve të tjerë: ‘B'tselem’ organizatës për të drejtat e njeriut të Izraelit dhe të Palestinës dhe degës Malta, ogranizatës Internacionale, që merret me të drejtat e azil kërkuesve.

Ky është viti i dytë, që çmimi prej 97.000 dollarëve, ndahet për shoqëritë civile që merren me të drejtat e njeriut.

Këtë vit, kanë qenë 56 kandidatë për këtë çmim.

Çmimi i vitit kaluar 2013, i është ndarë aktivisët nga Bjellorusia, Ales Byalyatski.

XS
SM
MD
LG