Ndërlidhjet

Rusia nuk i përballon planet për shpenzime në ushtri


Ministri rus i Financave, Anton Siluanov

Ministri rus i Financave, Anton Siluanov ka thënë se planet e ushtrisë së vendit për shpenzime, duhet të jenë ‘më reale’ dhe të mirret parasysh rishikimi i buxhetit.

Siluanovm, i është adresuar Këshillit të Federatës ruse, në parlament, të martën, me çrast ka thënë se ministria e tij kërkon që të rishikojë shumën që do të shpenzohen nga buxheti i shtetit, miliarda dollarë për të riarmatosur dhe modernizuar ushtrinë.

Sipas, Siluanov për momentin Rusia nuk mund të përballojë shpenzime të tilla dhe ka shtuar se Ministria e tij dhe ajo e Mbrojtjës kanë filluar bisedimet, lidhur me programet që mund të

Plani aktual rus, është që të shpenzohen në sektorin e mbrotjës rreth 576 bilion dollarë, në 6 vitet e ardhshme.

Saknsionet e Perënëdimit ndaj Rurisë, për shkak përfshirjës së Kremlinit në konfliktin në Ukrainë, ka goditur kompanitë energjetike ruse dhe të tjera, veçanërisht ato kompani që mbushin më së shumti buxhetin shtetëror.

XS
SM
MD
LG