Ndërlidhjet

Sot ndahet Nobeli për Kimi


Tre fizikantët që kanë fituar Nobelin për fizikë.

Në Stokholm të Suedisë sot ndahet Çmimi Nobel për kimi.

Të martën, Komiteti i Nobelit u ka ndarë çmimin për fizikë tre fizikantëve japonezë: Isamu Akasaki, Hiroshi Amano dhe Shuji Nakamura.

Ata janë shpërblyer për zhvillmin e energjisë së ulët, përkatësisht diodave të emetimit të dritës së kaltër.

Komiteti i Nobelit ka thënë se diodat e emetimit të dritës së kuqe dhe të gjelbër kanë qenë në dispozicion për dekada, por zhvillimi i atyre të kaltëra ka bërë revolucion në këtë fushë.

XS
SM
MD
LG