Ndërlidhjet

Sot publikohet raporti i progresit për Kosovën


Bruksel

Komisioni Evropian pritet të publikojë sot raportet individuale të progresit për vendet e përfshira në procesin e zgjerimit – në mesin e tyre edhe Kosova.

Komisioni Evropian pritet që edhe këtë vit të konfirmojë se shtetet e rajonit kanë miratuar ligje në kuadër të procesit të reformave, porse ka ende ngecje në zbatimin e tyre.

Sa i përket Kosovës, Komisioni do të vlerësojë si të arritura negociatat për Marrëveshjen e Stabilizim-Asociimit dhe marrëveshjet në dialogun me Serbinë.

Ndërsa, si shqetësime do të përmenden siguria e gazetarëve dhe ndërhyrja politike në media, gjyqësor dhe administratë publike.

XS
SM
MD
LG