Ndërlidhjet

Azerbejxhani, i zemëruar me vizitën e kryetarit francez


Qeveria e Azerbejxhanit

Azerbejxhani, është zemëruar me vizitën e një kryetari francez në rajonin separatist Nagorno-Karabak.

Ministri i Jashtëm, në Baku (kryeqytetin e Azerbejxhanit) ka thënë se vizita e Marlene Mourier, krytarit francez të qytetit Bourg-les-Valence gjatë 4-6 tetorit, ishte një ‘provokim’ që u bë para,t akimit që do të mbahet mes presidentëve të Azerbejxhanit dhe Armenisë në Paris, në fund të këtij muaji.

Zëdhënësi i ministrisë, Hikmat Hajiyev, ka thënë se vizita e tij, dhe nënshkrimi i një deklarate të miqësisë mes Bourg-les-Valence dhe qytetit Shusha në Nagorno-Karabakh, bie ndesh me ‘ ligjet franceze dhe aktivitetet e Francës’, për përpjekjet ndërkombëtare për të ndihmuar Azerbajxhanin dhe Armeninë, për të zgjidhur konfliktin e tyre mbi rajonin.

Separatistët armenë, kanë mbështetur rajonin kryesisht të populluar me armenian, nga Azerbajxhani, gjatë luftës në fillim të viteve 1990, me çrast janë vrarë 30,000 njerëz.

Por edhe pse mes tyre është arritur një armëpushim në vitin 1994, prej atëherë çdo vit, paraqiten luftime.

XS
SM
MD
LG