Ndërlidhjet

Sot është Dita Ndërkombëtare e Vajzave.

Më 19 dhjetor të vitit 2011, Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara ka miratuar Rezolutën 66/170, me të cilën ka shpallur 11 tetorin Ditë Ndërkombëtare të Vajzave.

Kjo ditë ka për qëllim të njohë të drejtat e vajzave dhe sfidat unike me të cilat përballen ato.

Tema e sivjetme është “Fuqizimi i vajzave adoleshente: Fundi i ciklit të dhunës”.

XS
SM
MD
LG