Ndërlidhjet

KE: Zgjedhjet në Bosnje, të lira


Sekretari i përgjithshëm i Këshillit të Evropës, Thorbjorn Jagland.

Sekretari i përgjithshëm i Këshillit të Evropës, Thorbjorn Jagland, ka thënë se zgjedhjet në Bosnje dhe Hercegovinë janë mbajtur në përputhje me standardet teknike të zgjedheve të lira dhe të drejta.

Ai, megjithatë, ka thënë se një numri të konsiderueshëm të qytetarëve boshnjakë u është marrë e drejta për të garuar për funksione të larta shtetërore, pasi u përkasin “grupeve të gabuara” etnike.

Jagland ka paralajmëruar se autoritetet e sapozgjedhura përballen me sfida të mëdha, siç është rritja e ekonomisë.

Lexoni edhe këtë.

XS
SM
MD
LG