Ndërlidhjet

Taxhikistani me ligj për lirimin e 10,000 të burgosurve


Presidenti i Taxhikistanit, Emomali Rahmon

Presidenti i Taxhikisanit Emomali Rahmon ka dorëzuar në parlament projektligjin për amnisti, përmes të cilit do të lirohen rreth 10,000 të burgosur.

Zyra e Presidentit, ka lajmëruar sot se ligji do të lirojë gratë, të miturit, veteranët e luftës, personat me aftësi të kufizuara, të huajt, si dhe ata persona që tashmë i kanë kaluar në burg më së paku 3/4 të dënimit.

Sidoqoftë, ligji nuk amniston ata persona të dënuar për krime serioze, si vrasje, terrorizëm dhe tradhti.

Ligji i mëparshëm i amnistisë i vitit 2011 ka liruar 4,300 të burgosur, ka ulur dënimin për 5,000 të burgosur të tjerë dhe ka hequr akuzat ndaj 5,000 të akuzuarve.

XS
SM
MD
LG