Ndërlidhjet

Ebola “mund të frenohet për 4-6 muaj”


Ilustrim

Drejtori i përgjithshëm i Kryqit të Kuq, Elhadj As Sy, ka thënë se Ebola është e mundur të frenohet për katër deri në gjashtë muaj, nëse merren të gjithë hapat e duhur.

“Izolimi i mirë, trajtimi i mirë i rasteve të konfirmuara dhe varrimi i sigurt i njerëzve të vdekur, do të ndihmonin që Ebola të vihet nën kontroll”, ka thënë As Sy.

Virusi ka vrarë mbi 4,500 njerëz në dhjetë muajt e fundit, shumica e tyre në Afrikën perëndimore.

Lexoni edhe këtë.

XS
SM
MD
LG