Ndërlidhjet

Soros kërkon që Ukrainës t’i jepet ndihmë financiare


George Soros

Financieri i pasur dhe filantropisti, George Soros, tha se perëndimi duhet ta ndihmoj Ukrainën në mënyrë madhore financiare, në mënyrë që ajo ta evitoj shkatërrimin gjatë periudhës së dimrit.

Në një intervistë për të përditshmen londineze, The Guardian, Soros tha se Ukrainës duhet t’i jepet “një injektim me para të gatshme prej 20 miliardë dollarësh” për ta ndihmuar në pagesën e borxhit publik.

Ai theksoi , po ashtu, se Ukraina duhet ta reformoj sektorin e energjisë, në mënyrë që të bëhet më pak e varur nga Rusia.

XS
SM
MD
LG