Ndërlidhjet

Bruksel: Liderët e BE-së disktojnë për situatën ekonomike


Pamje nga një takim i mëparshëm i liderëve të BE-së në Bruksel

Liderët evropianë sot në Bruksel do të diskutojnë për situatën sfiduese ekonomike në Bashkimin Evropian, që përshkruhet me stagnim në rritje, papunësi të lartë dhe tensione për shkak të buxheteve.

Dje, në takimin e tyre në Bruksel, liderët e vendeve anëtare të BE-së e kanë arritur marrëveshjen për uljen e emisionit të gazrave afro 40%, deri në vitin 2030.

Ata, po ashtu, kanë shprehur përkushtim për lidhje ndërkufitare për përmirësimin e rrjedhjes së furnizimeve të energjisë ndërmjet vendeve anëtare.

XS
SM
MD
LG