Ndërlidhjet

Polonia me strategji të re të mbrojtjes


Poland -- Polish President Bronislaw Komorowski, Krynica, 04Sep2012

Presidenti i Polonisë, Bronislav Komorovski, ka nënshkruar në ligj një strategji të re të mbrojtjes kombëtare.

Ajo adreson “intensifikimin e konfrontimit” nga Rusia dhe kërcënimet për sigurinë rajonale nga konflikti në Ukrainë.

Plani i ri thotë se Rusia është bërë një faktor negativ për sigurinë rajonale, pas aneksimit që i ka bërë Krimesë.

Komorovski ka thënë se forcimi i mbrojtjes së Polonisë do të kontribuojë edhe në kapacitetet mbrojtëse të NATO-s.

XS
SM
MD
LG