Ndërlidhjet

Moldavia zgjedh “BE-në ose Rusinë”


Zgjedhjet në Moldavi

Në Moldavi, qytetarët zgjedhin sot deputetët që do të përfaqësojnë vendin në katër vjetët e ardhshëm.

Moldavia, megjithatë, është thellësisht e ndarë: disa mbështesin fuqishëm integrimin evropian, ndërsa të tjerët favorizojnë lidhjet e afërta me Rusinë.

Sondazhet e fundit u kanë dhënë përparësi partive pro-perëndimore, por, pas zgjedhjeve, analistët parashohin pazarllëqe të ndryshme.

Kryeministri moldav, Iurie Leanca, ka folur për gazetarët pasi ka votuar në Kishinev:

“Kam votuar për Moldavinë evropiane, për një Moldavi të drejtësisë dhe më të begattë”.

Moldavia është njëri nga vendet më të varfra të Evropës.

Përpara votimeve, një partie pro-ruse i është ndaluar pjesëmarrja në zgjedhje.

XS
SM
MD
LG