Ndërlidhjet

Moldavi: Situatë e ndërlikuar pas zgjedhjeve parlamentare


Pamje nga procesi i zgjedhjeve në Moldavi

Rezultatet e pjesërishme të zgjedhjeve të përgjithshme në Moldavi tregojnë se po udhëheqin partitë me orientim proevropain.

Megjithatë, duket se asnjë parti e vetme nuk do të jetë në gjendje ta formoj qeverinë, kështu që pritet periudhë e vështirë paszgjedhore.

Me 87% të votave të numëruara, tri parti proevropiane, Partia Demokratike Liberale, Partia Demokratike dhe Partia Liberale, kanë së bashku 44% të votave.

Partia proruse socialiste ka 21%, ndërsa komunistët e moderuar i kanë 40%.

Dalja në zgjedhjet e djeshme parlamentare ishte afërsisht 56%.

XS
SM
MD
LG