Ndërlidhjet

Monedha e Rusisë, rubla, sot ka shënuar rënie të re, duke e humbur 3% të vlerës ndaj dollarit amerikan, për shkak të uljes së çmimeve të naftës dhe ndikimit të sanksioneve peerëndimore kundër Moskës, për rolin e saj në Ukrainë.

Sot 52 rubla janë këmbyer për një dollar, pasi javën e kaluar e kishte humbur 15% të vlerës.

Rubla ka shënuar rënie 2% edhe kundër euros.

Prej janarit të këtij viti, monedha ruse ka rënë 42%.

Çmimet e naftës, që është shtyllë e enonomisë ruse, kanë rënë 25% prej verës.

XS
SM
MD
LG