Ndërlidhjet

Mogherini: BE-ja e përkushtuar për zgjerimin


Federica Mogherini

Shefja e politikës së jashtme të Bashkimit Evropian, Federica Mogherini, teksa ka folur sor në mbledhjen e Komitetit për punë të jashtme të parlamentit Evropian, ka theksuar edhe njëherë përkushtimin e BE-së për procesin e zgjerimit.

Vizita e përbashkët me komisionerin për zgjerim Johannes Hahn në Sarajevë sipas saj, e tregon më së miri përkushtimin serioz ndaj vendeve të Ballkanit Perëndimor.

BE-ja sipas saj, po punon dhe do të punoj seriozisht në mënyrë koherente e konsistente në procesin e zgjerimit.

BE-ja sipas Mogherinit, është e interesuar të bashkëpunoj para së gjithash me vendet e Ballkanit Perëndimor.

Ballkani sipas saj, mund të ketë ndryshime dhe këto ndryshime, mund ti bëjë vetëm BE-ja.

XS
SM
MD
LG